Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2007

Στο Θέμα όμως...

Ο σκοπός όμως που δημιούργησα αυτό το Blog και συνεχίζω να γράφω σε αυτό είναι για να μοιραστώ μαζί σας ένα προβληματισμό μου.
Πάντα με ενθουσίαζε η εξέλιξη της επιστήμης, κι από μικρός ήθελα να την παρακολουθώ. Έτσι, με αφορμή τις διαμάχες των Βαλκανικών χωρών με την Βουλγαρία για τα πεπαλαιωμένα πυρηνικά εργοστάσια από τα οποία βασίζεται το μεγαλύτερο ποσοστό της κάλυψης των ενεργειακών αναγκών της χώρας και επειδή συνεχώς χωρίς να κατανοώ την υπερβολική αντίδραση που παρατηρούσα από την μεριά των οικολόγων φίλων μου για τα πυρηνικά εργοστάσια και την πυρηνική ενέργεια, θέλησα να ασχοληθώ με το θέμα της παραγωγής ενέργειας από τις πυρηνικές αντιδράσεις μελετώντας το θέμα από την ρίζα του, και σιγά σιγά καταλήγοντας σε κάποια συμπεράσματα που θα ήθελα να εκθέσω.
Στη συνέχεια θα ανεβάσω κάποια από τα μέρη της εργασίας μου που θεωρώ σημαντικά. Θα παραλείψω μέρη που εξηγούν πως γίνονται οι πυρηνικές αντιδράσεις που είναι καθαρά επιστημονικά και πιθανόν να μην κατανοούνται εύκολα ή ενδεχομένως δεν έχουν ενδιαφέρον, και θα δώσω μεγάλη έμφαση στις χρήσεις των πυρηνικών αντιδράσεων και τα θετικά και τα αρνητικά κάθε είδους από αυτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: